7 may 2009

L'amic dels ocells

L'Octavi Poma era el personatge més famos de Cercaculs del Camp. Era molt alt, exegeradament desproporcionat, i superava amb dos pams el campanar de l'esglesia. Els seus pares van haver de comprar totes les cases del costat esquerra del carrer major per tal que pogués estirar les cames al llit a l'hora d'anar a dormir. Amb el temps aquell carrer va passar a dir-se Rambla del Femur de l'Octavi Poma.


Al principi, la seva alçada generava desconfiança amb els veins. Els més grans baixaven el cap quan passaven pel seu costat avergonyits pel fet que un nen tans anys més petit pogués ser moltissim més alt que tots ells junts. Els petits li gastaven totes les bromes que coneixien i no volien jugar amb ell.

Resignat a tenir una infancia tan desgraciada, trista i aburrida, l'Octavi passava tot el dia assegut dalt del turo contemplant nuvols, avions i ocells de tota mena. Va passar tantes hores acompanyat de pardals, orenetes, gavines, falcons, àligues i ratpenats, que va poder traduir a la llengua dels humans el complexe vocabulari de les aus, desvetllant tots els misteris pendents de resoldre en el mon de l'ornitologia.


¿Quin sistema de navegacio utilitzen els ocells per poder volar quan hi ha boira? ¿Com ho fan per dormir a l'aire quan atrevessen els oceans? Estudiosos dels ocells de tot el mon li feien aquestes i altres preguntes, i fins i tot l'alcalde li va regalar un teléfon mobil per tal que no s'hagués d'ajupir cada cop que un d'aquells cientifics li feia una nova pregunta.

I va ser aixi com l'Octavi Poma es va fer famos més enllà de la comarca del rierol i va passar a ser el personatge més ilustre i reconegut de Cercaculs, i els seus tractats sobre les aus van ser traduits a tots els idiomes del mon, inclos l'idioma dels ocells!!!

No hay comentarios: